Marka

Devaldano – grzyby z pomysłem    

Wspomnienie słonecznych dni, zapach wilgotnego lasu o poranku, kojący szelest mchu, delikatny szmer liści i cichy chrzęst deptanych gałęzi zaklęte w zgrabnych kapeluszach i barwnych owocach… Marka Devaldano powstała z naszej największej pasji, którą pragniemy dzielić z Wami każdego dnia – pasji do lasu i kulinariów.

Naszą misją jest dostarczanie na polskie stoły najwyższej jakości grzybów i owoców, pochodzących z najczystszych polskich lasów. Ciągle rozszerzana oferta Devaldano obejmuje zarówno grzyby i owoce mrożone, jak i susz, marynaty czy owocowe przetwory, a w sezonie grzybowym również świeże kurki i podgrzybki. Współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi dostawcami, dzięki czemu leśne specjały są dostępne dla każdego i o każdej porze roku.

Jesteśmy blisko natury. Z myślą o wysokich wymaganiach współczesnego konsumenta pozyskujemy grzyby i owoce z ekologicznie czystych terenów Puszczy Noteckiej, przetwarzając je z poszanowaniem dla środowiska i zachowując najwyższe standardy jakości, poświadczone licznymi certyfikatami. Produkty suszone zamykamy w praktycznych pojemnikach wielokrotnego użytku, a dostępne sezonowo świeże kurki i podgrzybki dystrybuujemy w ekologicznych drewnianych koszykach wykonanych bez użycia metalowych elementów.

Sukcesywnie wprowadzamy linię produktów „Z pomysłem”, prezentując na opakowaniach sprawdzone przepisy na potrawy z grzybów i owoców leśnego runa. Uczymy i doradzamy, przybliżając Państwu najbardziej wartościowe i smaczne gatunki. Jako pierwsi w branży uruchomiliśmy ogólnodostępny portal kulinarny z przepisami na wyśmienite dania z grzybów. TwojaDomowaRestauracja.pl to źródło inspiracji i ciekawych pomysłów na wprowadzenie darów lasu do codziennego jadłospisu oraz wyjątkowe miejsce w sieci skupiające amatorów grzybowych aromatów.

Staramy się przełamywać kulinarne schematy, udowadniając, że grzyby i owoce leśne znajdują w polskiej kuchni wszechstronne zastosowanie i stanowią idealne, bo zdrowe i bogate w wartości odżywcze uzupełnienie naszego menu – warto po nie sięgać nie tylko w sezonie lub od święta, ale każdego dnia.