Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz – takie są idealne gofry. Podane ze świeżymi owocami, bitą śmietaną czy konfiturą, będą dobre zarówno na śniadanie, jak i deser. Koniecznie spróbujcie ich w połączeniu z naszą Ekologiczną Konfiturą z Jeżyn Bez Cukru.
To danie jest: #WEGE
Składniki:
• 3 jajka
• 100 ml mleka
• 4 łyzki mąki pszennej
• Ekologiczna Konfitura Jeżynowa Devaldano
Przygotowanie:
• Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj mleko i jajka, następnie wymieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
• Rozgrzej gofrownicę i małymi porcjami wylewaj ciasto na formę. Piecz wafle około 4 minut.
• Zarumienione gofry wyłóż na dużym talerzu i posmaruj konfiturą lub podawaj osobno np. w miseczce.
Smacznego!
Sprawdź przepis na Puszyste racuchy