Chrupiący chlebek i ciągnący się ser z aromatyczną żurawiną. To pyszna propozycja na spotkanie z przyjaciółmi lub niespodziewane odwiedziny rodziny. Przygotujecie to szybko, a potrzebujecie tylko kilku składników.
Składniki:
- okrągły chleb
- brie
- żurawina leśna całe owoce od Devaldano
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Odkrawamy górną część chleba. Wyjmujemy wnętrze, ale tylko tyle by zmieścił nam się ser brie.
- Brzegi chleba nakrajamy i całość smarujemy delikatnie oliwą z oliwek.
- Do chleba wkładamy brie bez pleśniowej skórki – dzięki temu przyjemnie się rozpuści.
- Na ser dodajemy trochę soli i pieprzu oraz żurawinę całe owoce.
- Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut.