Brak pomysłu na śniadanie? Polecamy Wam prosty przepis na tosty z kozim serem, jeżynami i miodem.
Będzie szybko, słodko i pysznie. Jeśli akurat nie masz apetytu na jeżyny, możesz podać tosty z innymi owocami w lekkim syropie od Devaldano. Aktualną ofertę sprawdzisz tutaj.
Ten przepis jest #WEGE
Składniki:
- 3 kromki ulubionego chleba
- 1 roladka koziego sera
- 2 łyżki masła
- Jeżyny w lekkim syropie Devaldano
- Kilka orzechów włoskich
- 2 łyżki miodu
- świeży tymianek
Przygotowanie:
- Przygotuj patelnię. Posmaruj chleb masłem i podsmaż go na patelni do momentu, aż się zarumieni.
- Jeżyny lub inne, wybrane przez Ciebie owoce, podsmaż na łyżce masła, dodaj miód. Podsmażaj przez ok. 5 min. (syrop, który pozostanie możesz wykorzystać m.in. do koktajlu, owsianki lub rozcieńczyć wodą i przyrządzić orzeźwiający napój.)
- Ser kozi pokrój w plastry.
- Na kromce chleba ułóż ser, jeżyny oraz orzechy. Posyp świeżym tymiankiem.
Smacznego!