Brak pomysłu na śniadanie? Polecamy Wam prosty przepis na tosty z kozim serem, jeżynami i miodem.
Będzie szybko, słodko i pysznie. Jeśli akurat nie masz apetytu na jeżyny, możesz podać tosty z innymi owocami w lekkim syropie od Devaldano. Aktualną ofertę sprawdzisz tutaj.

Ten przepis jest #WEGE

 

Składniki:

 

Przygotowanie:

  • Przygotuj patelnię. Posmaruj chleb masłem i podsmaż go na patelni do momentu, aż się zarumieni.
  • Jeżyny  lub inne, wybrane przez Ciebie owoce, podsmaż na łyżce masła, dodaj miód. Podsmażaj przez ok. 5 min. (syrop, który pozostanie możesz wykorzystać m.in. do koktajlu, owsianki lub rozcieńczyć wodą i przyrządzić orzeźwiający napój.)
  • Ser kozi pokrój w plastry.
  • Na kromce chleba ułóż ser, jeżyny oraz orzechy. Posyp świeżym tymiankiem.

 

Smacznego!