Lubimy być pomocni w kuchni! Ta idea przyświeca nam w każdej chwili, kiedy pracujemy nad nowymi produktami. Znacie już nasz farsz pieczarkowy? Szefowa Studia Kulinarnego Devaldano proponuje Wam przepis na domową pizzę z naszym farszem w roli głównej. Polecamy również farsz grzybowy, w tym przepisie sprawdzi się równie dobrze.

To danie jest #WEGE

Składniki:

Ciasto:

    • 3 szklanki mąki pszennej
    • 1 szklanka wody
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka cukru
    • 2 łyżki oliwy
    • 8g drożdży instant

Farsz:

 

Przygotowanie:

  • Wrzuć wszystkie składniki na ciasto do misy robota kuchennego, wyrabiaj przez ok. 10 min.
  • Odstaw  ciasto w ciepłe miejsce na godzinę, żeby zdążyło wyrosnąć.
  • Farsz pieczarkowy wymieszaj dokładnie z passatą pomidorową, na gładki sos.
  • Pokrój cebulę w piórka oraz pieczarki w plastry.
  • Z ciasta uformuj spód do pizzy. Rozsmaruj na nim równomiernie sos, posyp cebulą i pieczarkami.
  • Pizzę piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 15 min. Następnie na wierzchu rozrzuć ser i piecz przez kolejne 5 min.

 

Smacznego!