Lubimy być pomocni w kuchni! Ta idea przyświeca nam w każdej chwili, kiedy pracujemy nad nowymi produktami. Znacie już nasz farsz pieczarkowy? Szefowa Studia Kulinarnego Devaldano proponuje Wam przepis na domową pizzę z naszym farszem w roli głównej. Polecamy również farsz grzybowy, w tym przepisie sprawdzi się równie dobrze.
To danie jest #WEGE
Składniki:
Ciasto:
-
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oliwy
- 8g drożdży instant
Farsz:
- Farsz pieczarkowy Devaldano (lub: Farsz grzybowy Devaldano)
- 100g passaty pomidorowej
- 1 czerwona cebula
- Pieczarki w zalewie naturalnej Devaldano
- 250g sera (mozarella lub/i cheddar)
Przygotowanie:
- Wrzuć wszystkie składniki na ciasto do misy robota kuchennego, wyrabiaj przez ok. 10 min.
- Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na godzinę, żeby zdążyło wyrosnąć.
- Farsz pieczarkowy wymieszaj dokładnie z passatą pomidorową, na gładki sos.
- Pokrój cebulę w piórka oraz pieczarki w plastry.
- Z ciasta uformuj spód do pizzy. Rozsmaruj na nim równomiernie sos, posyp cebulą i pieczarkami.
- Pizzę piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 15 min. Następnie na wierzchu rozrzuć ser i piecz przez kolejne 5 min.