Na zewnątrz zagościła wiosna, a w kuchni Wielkanoc! Jeśli szukasz pomysłu na świąteczne danie, które pojawi się na Twoim stole, prezentujemy pastę jajeczną z marynowanymi pieczarkami Devaldano.

To danie jest: #WEGE

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pieczarki marynowane Devaldano
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstego jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
  • posiekany szczypiorek lub natka pietruszki

Przygotowanie:

  • Ugotowane jajka obrać ze skorupek i drobno pokroić, najlepiej w kostkę.
  • Kilka marynowanych pieczarek – ok. 7 sztuk – posiekać na małe kawałki.
  • Do miski wrzucić przygotowane jajka i pieczarki, a następnie dodać majonez, musztardę i szczypiorek
    (lub pietruszkę).

Smacznego!

Sprawdź nasz przepis na Wielkanocną babkę piaskową z malinami.