Na zewnątrz zagościła wiosna, a w kuchni Wielkanoc! Jeśli szukasz pomysłu na świąteczne danie, które pojawi się na Twoim stole, prezentujemy pastę jajeczną z marynowanymi pieczarkami Devaldano.
To danie jest: #WEGE
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- pieczarki marynowane Devaldano
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka gęstego jogurtu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
- posiekany szczypiorek lub natka pietruszki
Przygotowanie:
- Ugotowane jajka obrać ze skorupek i drobno pokroić, najlepiej w kostkę.
- Kilka marynowanych pieczarek – ok. 7 sztuk – posiekać na małe kawałki.
- Do miski wrzucić przygotowane jajka i pieczarki, a następnie dodać majonez, musztardę i szczypiorek
(lub pietruszkę).
Smacznego!
Sprawdź nasz przepis na Wielkanocną babkę piaskową z malinami.