Szpinak to dobre źródło żelaza, do tego nasze suszone pomidory z oleju, kurczak i ulubiony makaron.
Mniam! Szybkie i kolorowe danie, które szybko znika z talerza.
Składniki:
- Wasz ulubiony makaron
- duża garść świeżego szpinaku lub 6 kostek mrożonego
- 1 pierś z kurczaka
- suszone pomidory z czosnkiem Devaldano
- śmietana 18%
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu.
2. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i smażymy na oliwie z suszonych pomidorów. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Następnie dokładamy szpinak i kilka pokrojonych suszonych pomidorów Devaldano.
4. Całość musi się chwilę smażyć i na koniec dodajemy śmietankę, ilość wg uznania. To zależy jak bardzo płynną wersję chcemy uzyskać. Pamiętajcie, że śmietanka się trochę musi zredukować, a jeśli uznacie, że jest jej za mało-dolejcie. I znów dajcie jej chwilę.
5. Teraz pozostaje dodać makaron i wymieszać.