Podrzucamy Wam pomysł na niecodzienną kolację we dwoje: podgrzejcie atmosferę pikantną pizzą z kimchi. Do naszej pizzy wykorzystaliśmy Kimchi klasyczne, ale równie dobrze możecie wybrać wegańską wersję kimchi od Devaldano.
Składniki:
  • 1 słoik Kimchi klasycznego Devaldano
  • Wasz ulubiony przepis na ciasto do pizzy (lub gotowe ciasto)
  • 1/2 awokado
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 jajka
  • 100ml passaty pomidorowej
  • tarty ser (wedle uznania)
Przygotowanie:
1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
2. Z ciasta formujemy kształt serca. Smarujemy passatą pomidorową i wkładamy do piekarnika na 5 minut.
3. Teraz na pizzę wykładamy tarty ser, a następnie wkładamy z powrotem do piekarnika na kolejne 3 minuty.
4. Na wierzch pizzy wykładamy kimchi, paprykę pokrojoną w słupki oraz jajka. Pieczemy ok. 5 minut (do ścięcia się jajek).
5. Po wyciagnięciu z piekarnika dodajemy awokado. Przed samym podaniem możemy posypać oregano oraz bazylią.

Smacznego!