Jesienne carpaccio ze świeżych borowików. Wegetariańskie carpaccio na ulubionej sałacie z pomidorkami i podsmażonymi grzybami. Coś fantastycznego jeśli masz ochotę na coś grzybowego, ale nie chcesz stać godzinami w kuchni i gotować. To co znajdzie się w tej wersji poza borowikami to już zależy od Was. Nasza propozycja wygląda tak, czyli kolorowo!

 

Składniki:

  • 300g borowików pokrojonych w plastry
  • 200g rukoli lub roszponki
  • 30g orzeszków pinii
  • 50g pomidorków koktajlowych
  • 20g parmezanu
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • ocet balsamiczny

 

Przygotowanie:

  1. Świeże borowiki kroimy w plastry, skrapiamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem z obu stron
  2. Podsmażamy tak przygotowane grzyby.
  3. Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą.
  4. Układamy na talerzy ulubioną sałatkę, nasza propozycja to rukola lub roszponka.
  5. Następnie sałatę posypujemy parmezanem, a na to układamy podsmażone borowiki.
  6. Dodajemy pomidorki, orzeszki pinii i całość skrapiamy octem balsamicznym.

 

 

Smacznego!