Jesienne carpaccio ze świeżych borowików. Wegetariańskie carpaccio na ulubionej sałacie z pomidorkami i podsmażonymi grzybami. Coś fantastycznego jeśli masz ochotę na coś grzybowego, ale nie chcesz stać godzinami w kuchni i gotować. To co znajdzie się w tej wersji poza borowikami to już zależy od Was. Nasza propozycja wygląda tak, czyli kolorowo!
Składniki:
- 300g borowików pokrojonych w plastry
- 200g rukoli lub roszponki
- 30g orzeszków pinii
- 50g pomidorków koktajlowych
- 20g parmezanu
- sól, pieprz
- cytryna
- ocet balsamiczny
Przygotowanie:
- Świeże borowiki kroimy w plastry, skrapiamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem z obu stron
- Podsmażamy tak przygotowane grzyby.
- Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą.
- Układamy na talerzy ulubioną sałatkę, nasza propozycja to rukola lub roszponka.
- Następnie sałatę posypujemy parmezanem, a na to układamy podsmażone borowiki.
- Dodajemy pomidorki, orzeszki pinii i całość skrapiamy octem balsamicznym.
Smacznego!