Lato to moment, w którym owoce i warzywa przejmują domowe menu. Szybkie i lekkie przekąski sprawdzą się nie tylko w pracy. Owocowe koktajle to pyszna    i pełna zdrowia dawka witamin i smaku. Koniecznie spróbujcie naszego przepisu na szybki i prosty koktajl, które zabierzecie ze sobą nawet w długą podróż.

To danie: możesz przygotować w wersji #WEGE lub #WEGAN

Składniki:

  • Opakowanie Jeżyny w lekkim syropie Devaldano – teraz dostępne w PROMOCYJNEJ cenie!
  • 0,5 l kefiru (w wersji wegańskiej użyć roślinnego np. sojowego) 
  • Liście świeżej mięty
  • Kilka kostek lodu
  • Siemię lniane – ok. 3 łyżki stołowe

Przygotowanie:

  • Jeżynę wraz z zalewą przelej do kielicha blendera lub dużej miski, w której zblendujesz składniki.
  • Dodaj siemię lniane oraz kefir i miksuj wszystko przez około 2 minuty,  aż do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Na koniec dodaj kostki lodu i przez chwilę na wolnych obrotach rozbijaj lód. Jeśli zależy Ci na tym, by koktajl zachował swój chłód, nie krusz lodu na drobne kawałki – wystarczy kilka sekund blendowania. 
  • Dodaj świeże liście mięty i gotowe. Tak przygotowany koktajl możesz zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na wycieczkę.

Smacznego!