Zapiekane bułki z kurkami to bajecznie pyszna i prosta w przygotowaniu przekąska.
Do ich przygotowania możesz wykorzystać świeże kurki lub kurki na patelnię Devaldano, gotowe do użycia zaraz po odkręceniu słoika!
To danie jest #WEGE
Składniki:
- Słoiczek kurek na patelnię Devaldano
- 2 bułki
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- bazylia
- ser cheddar lub mozzarella
- masło
Przygotowanie:
- Obierz cebulę i pokrój ją w piórka.
- Rozgrzej patelnię, rozpuść na niej masło i podsmaż cebulkę. Odlej zalewę ze słoika z kurkami i wrzuć grzyby na patelnię. Po ok. 5 minutach, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Przekrój bułki na pół, wyłóż kurkami, posyp serem. Piecz w piekarniku ok. 8 minut.
- Na wierzchu udekoruj zapiekanki świeżą bazylią. Podawaj na ciepło.