Zapiekane bułki z kurkami to bajecznie pyszna i prosta w przygotowaniu przekąska.
Do ich przygotowania możesz wykorzystać świeże kurki lub kurki na patelnię Devaldano, gotowe do użycia zaraz po odkręceniu słoika!

To danie jest #WEGE

Składniki:

Przygotowanie:

  • Obierz cebulę i pokrój ją w piórka.
  • Rozgrzej patelnię, rozpuść na niej masło i podsmaż cebulkę. Odlej zalewę ze słoika z kurkami i wrzuć grzyby na patelnię. Po ok. 5 minutach, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • Przekrój bułki na pół, wyłóż kurkami, posyp serem. Piecz w piekarniku ok. 8 minut.
  • Na wierzchu udekoruj zapiekanki świeżą bazylią. Podawaj na ciepło.

Smacznego!