Wielkanocna tradycja w nowocześniejszym wydaniu, bo z pastą z awokado i suszonych pomidorów z oleju Devaldano.
Składniki:
- 3 jajka (weźcie więcej jeśli potrzebujecie)
- 1/2 awokado
- kilka pomidorów suszonych w oleju z ziołami Devaldano
- szczypiorek
- płatki chilli
- majonez
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo (ok. 8 minut od zagotowania wody).
2. Ostudzone jajka kroimy na połówki i wyciągamy żółtka.
3. Suszone pomidory blendujemy, dodajemy awokado oraz łyżkę majonezu. Całość dokładnie mieszamy, a następnie łączymy z żółtkami.
4. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
5. Powstałą masą wypełniamy białka. Na wierzch dodajemy majonez, płatki chilli oraz szczypiorek.
Smacznego!