Wielkanocna tradycja w nowocześniejszym wydaniu, bo z pastą z awokado i suszonych pomidorów z oleju Devaldano.

Składniki:

  • 3 jajka (weźcie więcej jeśli potrzebujecie)
  • 1/2 awokado
  • kilka pomidorów suszonych w oleju z ziołami Devaldano
  • szczypiorek
  • płatki chilli
  • majonez
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie:

1. Jajka gotujemy na twardo (ok. 8 minut od zagotowania wody).
2. Ostudzone jajka kroimy na połówki i wyciągamy żółtka.
3. Suszone pomidory blendujemy, dodajemy awokado oraz łyżkę majonezu. Całość dokładnie mieszamy, a następnie łączymy z żółtkami.
4. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
5. Powstałą masą wypełniamy białka. Na wierzch dodajemy majonez, płatki chilli oraz szczypiorek.

 

 

Smacznego!