Bruschetta to jedna z najpopularniejszych włoskich przekąsek. Kto choć raz spróbowal, wie, że niepozorna grzanka z dodatkami to prawdziwe kulinarne arcydzieło. Koniecznie spróbujcie naszego przepisu na bruschettę z czosnkiem i pomidorami w dwóch odsłonach.

To danie jest: #VEGAN

Składniki: 

Przygotowanie: 

  • Świeże i suszone pomidory, a także czosnek z zalewy pokrój w drobną kostkę.
  • Chleb poporcjuj na takie pajdki, by umożliwiały komfortowe jedzenie. Spieczone pieczywo będzie pekało, dlatego warto przygotować mniejsze kromki.
  • Pokrojone pomidory z czosnkiem przełóż do miseczki, dodaj sól i pieprz oraz kilka łyżek oliwy, następnie dokładnie wymieszaj.
  • Wyjmij ciepłe kromki z pekarnika, ułóż na ich wierzchu przygotowane warzywa i dodaj świeże liście BIO Bazylii.

Smacznego!

Sprawdź również przepis na WEGE Misę