Wielkimi krokami zbliża się lato, a więc i sezon na jagody. Pamiętajcie, że te niepozorne owoce runa leśnego to prawdziwy skarbiec witamin. Jeśli jednak ochota na jagody przyjdzie szybciej niż sezon, to sięgnijcie po naszą ekologiczną konfiturę z całymi owocami.
To danie jest: #WEGE
Składniki:
- Opakowanie jogurtu greckiego ok. 250 g – możesz również użyć jogurtu roślinnego np. kokosowego.
- Jagoda Konfitura Ekologiczna Devaldano
- Płatki migdałowe
Przygotowanie:
- Jogurt przełóż do miski i dodaj kilka łyżek konfitury jagodowej
- Na rozgrzaną patelnią wsyp garść platków migdałowych i praż przez około minutę. Uważaj, by nie przypalić orzechów, ponieważ będą gorzkie.
- Jeszcze ciepłe płatki migdałów przełóż do miski z jogurtem i konfiturą. Gotowe!
Smacznego!
Spróbuj również przepisu na Chrupiące gofry